Χρήσιμα & Χρηστικά ...

Blog

Ο ελληνικός καφές δεν αποτελεί απλώς την αγαπημένη μας καθημερινή συνήθεια αλλά επιπλέον αποτελεί για τον οργανισμό μας έναν δυνατό σύμμαχο.

 Ο ελληνικός καφές είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αναλυτικά περιέχει χλωρογενικό οξύ, καφεϊκό οξύ και μελανοϊδίνες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Υπολογίζεται ότι ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ, περιέχει περίπου 150 mg αντιοξειδωτικών ουσιών προφυλάσσοντάς μας καθημερινά από καρδιαγγειακά νοσήματα, εμφάνιση καρκίνου αλλά και… πρόωρη γήρανση!

Προέλευση

Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η καφέα η αραβική (Coffea arabica) μεγάλωνε ως θάμνος. Αρχικά ο καρπός χρησιμοποιείτο αυτούσιος από τους τοπικούς πληθυσμούς, που είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς σβόλους. Η παλαιότερη αξιόπιστη αναφορά στην κατανάλωση καφέ ή στην γνώση καφεόδεντρων εμφανίζεται στα μέσα του 15ου αιώνα, στα μοναστήρια των Σούφι της Υεμένης.[1]

Όνομα και μύθοι

Το όνομα του καφέ προέρχεται από την αραβική λέξη قهوة (qahwa) που είναι παραφθορά τμήματος της αρχικής αραβικής ονομασίας του καφέ, qahwat al-būnn, δηλαδή «κρασί του κόκκου», που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο καφές χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του κρασιού, καθώς το Κοράνι απαγορεύει το αλκοόλ. Όταν ο καφές πρωτοήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως «αραβικό κρασί». Μια άλλη εκδοχή αποδίδει το όνομα του καφέ στο Βασίλειο της Κάφφα, την περιοχή της Αιθιοπίας όπου άρχισε να χρησιμοποιείται ο καφές.

Επικοινωνία

Πίνδου 1 Βέροια 591 00 - Τηλ. 2331025713 - 2331071713
Βιοτεχνία : 2ο χιλ. Βέροιας - Αγίας Βαρβάρας Τηλ. 2331021892
[email protected]

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 21:00  

Σαββάτο 08:00 - 14:30 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

Σημεία πώλησης των προϊόντων μας
Θέλετε να γίνετε μεταπωλητής ? Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

Social